Video to GIF (Cum convertesti o secventa video intr-o poza animata)

De ce sa convertesti o secventa video intr-o poza animata? De obicei utilizatorii isi doresc asta pentru a folosi respectiva poza ca avatar pe forumurile frecventate, pe retelele sociale sau pentru a trimite o secventa amuzanta pe mail. Pentru a converti o secventa video intr-o poza animata GIF aveti nevoie de doua aplicatii: Virtualdub si Easy Gif Animator.
Aplicatia Easy GIF Animator este din pacate comerciala, asa ca trebuie sa folositi versiunea de evaluare sau o alternativa de asemenea comerciala, Adobe ImageReady. Programul Virtualdub este gratuit.
Instructiuni “Pas cu Pas”:
Trebuie sa rulati programul Virtualdub si incarcati filmul. Apoi click pe File –> Save Image Sequence si selectati formatul imaginii JPEG apoi salvati imaginile intr-un director.
Programul Virtualdub va crea un numar mare de imagini din filmul respectiv deoarece frame rate-ul (rata de afisare) pentru un film este de obicei in jur de 25-30 de cadre (frame) pe secunda. In concluzie daca secventa video are 10 secunde programul Virtualdub creaza in jur de 250-300 de imagini din el. Pentru a crea animatia GIF nu este nevoie de toate imaginile, selectati cam 50% din imagini care vor fi copiate in alt director.
Deschideti aplicatia Easy Gif Animator si incarcati imaginile selectate. Trebuie sa ajustati timpul  astfel incat animatia sa aiba apoximativ aceeasi rata de afisare (frame rate) cu filmul. Imaginile pot fi optimizate pentru a reduce dimensiunea pozei animate GIF.
[sursa]

Comentarii