Install Windows 7 on your Apple Mac using Boot Camp

Pentru instalarea Windows 7 pe Apple Mac aveti nevoie de:
  • un DVD cu imaginea de instalare Windows 7
  • DVD-ul de instalare Leopard OS X
  • 16GB spatiu pe hard-disk
  • un back-up al fisierelor stocate pe Mac, pentru a evita consecintele mai putin placute (stergerea/distrugerea sau modificarea acestora)
Dupa ce v-ati asigurat ca toate cele 4 conditii sunt indeplinite (:P), verificati daca aveti toate update-urile instalate, mai ales pentru firmware (Apple Button->Software Updates), apoi inchideti toate programele care ruleaza.
Dati click pe Finder si mergeti la Applications->Utilities si deschideti Boot Camp Assistant.
In fereastra deschisa dati click pe Continue, apoi creati partitia pentru Windows 7 (click&drag). Dupa ce ati alocat spatiul necesar, dati click pe Partition.
Dupa ce procesul de partitionare se va incheia, veti observa un al 2-lea BOOTCAMP pe desktop.
Introduceti DVD-ul de instalare al Windows 7 si dati click pe Start Installation.
Inainte de inceperea instalarii, va trebui sa selectati partitia pe care ati pregatit-o pentru Windows 7. Instalarea va decurge de la sine, iar in timpul acesteia sistemul se va restarta de cateva ori. La primul restart aveti grija sascoateti DVD-ul de instalare al Windowsului, pentru ca Mac-ul dvs. sa booteze automat Windows 7.
Dupa setarile standard (limba, tastatura, ora si data, etc) si update-urile care vor fi instalate automat, trebuie sa instalati driverele pentru Windows. Introduceti DVD-ul de instalare al Leopard OS X si selectati Run setup.exe. In fereastra deschisa (Boot Camp Installer) selectati Next->I accept the terms etc, bifati Apple Software Update for Windows si dati click pe Install.
Boot Camp va instala driverele lipsa, apoi un nou restart va fi “revendicat”. :)
Dupa instalarea Windows 7 pe Mac, inainte de fiecare bootare, veti avea optiunea sa alegeti intre cele doua sisteme de operare pe cel pe care doriti sa il folositi.

Comentarii