HELP! Dezactivare auto-restart dupa update (Windows Vista)

Zilele astea s-au mai facut cateva update-uri pentru Windows Vista Home Premium si de fiecare data cand vad iconita de Windows Update trebuie sa stau de paza pe langa laptop, dintr-un singur motiv. Dupa ce termina de descarcat si de instalat update-urile isi da restart fara sa ceara permisiune. Indiferent ca sunt  niste aplicatii care ruleaza si care nu trebuiesc intrerupte, pc-ul isi da restart. Daca as avea ceva de reprostat sistemului de operare Vista, asta cred ca ar fi cel mai bun argument.
In panoul de update-uri nu apare pe nicaieri niciun avertisment care ar putea da de banuit ce urmeaza sa se intample daca lasi pc-ul nesupravegheat in timpul sau dupa update. Totusi, daca dam dublu-click pe iconita deWindows Update (din systray) vedem ca sistemul de operare, nu ne ofera decat un interval de timp cuprins intre 10 minute si 4 ore, pana la restart. Bine…aceasta perioada poate fi prelungita daca ne punem ceasul sa sune din 4 in 4 ore, ca sa mai cerem o “gratiere”.
Pentru sistemele de operare Windows XP Home Edition si Windows XP Pro exista doua metode relativ simple de dezactivare auto-reboot. (o sa revin si la sistemele astea.) Windows Vista este ceva mai ciufut. Dezactivarea restartului automat dupa instalarea de update-uri, se face prin blocarea efectiva a Windows Automatic Update. Se deschide Command Prompt (cu privilegii de Administrator) si se da comada:
net stop "windows update"
Comanda de mai sus este pentru dezactivare WU pe sesiune. Dupa ce restartati odata pc-ul, acest serviciu va rula fara niciun stres.  Daca doriti dezactivarea permanenta a Windows Update, mergeti in servicii (run->”services”) si executati fara mila “Windows Update”. Click-dreapta –> Properties –> Disabled (in dreptul “Startup type:”). Totusi nu va recomand sa va dezactivati permanent update-urile. Puteti sa pierdeti ultimele noutati in materie de Microsoft Vista. Pentru perioada sarbatorilor de iarna se pregatesc doua update-uri importante la Windows Vista. 1. Solitaire Virus-Winter Edition Pro si 2. Vista Game-Over SP3
Am gasit nenumarate topicuri “Disable restart after Automatic Updates” care ofera solutii pentru versiunile de Windows XP. Pentru Windows Vista (eu folosesc Home Premium) ramane intrebarea: Poate fi dezactivat auto-restartul de dupa Windows Automatic Update!?

Comentarii