Cum scapati de notificarea missing DLL

Daca sunteti utilizator al sistemului de operare Microsoft Windows si instalati si dezinstalati diverse aplicatii frecvent, foarte probabil s-a intamplat sa vedeti un mesaj de eroare de forma “Could not find aaa.dll” (unde aaa este numele fisierului DLL respectiv). De obicei la dezinstalarea unui program se sterg sau sunt modificate si fisiere .dll folosite de alte aplicatii, de aici si aceasta notificare.
Pentru a inlocui fisierul DLL lipsa trebuie sa il cautati pe CD-ul / DVD-ul de instalare al sistemului de operare Windows in fisierele .cab si apoi sa il copiati pe hard disk. De multe ori se intampla ca acel fisier DLL sa nu faca parte din sistemul de operare, asa ca singura solutie este sa il cautati pe internet.
Din fericire sunt disponibile mai multe librarii cu fisiere DLL online, un exemplu ar fi site-ul dll-downloads.com care are o arhiva foarte mare cu fisiere DLL pentru toate versiunile sistemului de operare Windows.
Cum scapati de notificarea missing DLL 2 Cum scapati de notificarea missing DLL
Aceasta metoda nu este una sigura 100%, dar in mod normal fuctioneaza destul de bine. Este posibil totusi sa intalniti cazuri in care o anumita versiune a fisierului DLL lipseste sau este necesar un fisier DLL in alta limba. In aceasta situatie aveti ceva de cautat, de aceea este recomandat ca inainte de orice schimbare in Windows sa faceti un back-up pentru mai multa siguranta.
[sursa]

Comentarii